Mam takie pytanie, czy podłoga drewniana sprawdzi się w kuchni, mam liczną rodzinę, więc musi dużo wytrzymać.
Mam na myśli dębowe długie dechy, proszę o radę i opinie w tym temacie.
Mam na myśli dębowe długie dechy, proszę o radę i opinie w tym temacie.
Moim zdaniem do kuchni tylko płytki, są bardzo praktyczne, chociaż mają jedną wadę są ciągle zimne, chyba masz ogrzewanie podłogowe, teraz bardzo często stosuje się takie rozwiązania.
Kuchnia to pomieszczenie strategiczne, a to coś spadnie, a to sie rozleje...
Ja bym stawiał na płytki...
Ja bym stawiał na płytki...
Ja miałam w kuchni parkiet lakierowany, nie polecam - podłogę w kuchni trzeba dość często myć na mokro, a drewno tego nie lubi.
Do kuchni to najlepiej płytki ceramiczne, najlepiej sprawdzą się w kuchni, są praktyczne do utrzymania w czystości, no i co do uszkodzeń płytka jest twardsza, a z podłogą to rożnie bywa.
Jak się lubi estetykę drewna w kuchni, to jest dobre rozwiązanie – płytka ceramiczna dokładnie odwzorowująca wygląd podłogi drewnianej.
Jak się lubi estetykę drewna w kuchni, to jest dobre rozwiązanie – płytka ceramiczna dokładnie odwzorowująca wygląd podłogi drewnianej.
A ja mam podłogę sosnową, przez środek dwa chodniczki z Ikei i super to wygląda. Pozdrawiam
W jadalni mam podłogę jestem zadowolona, to takie przytulne miejsce.
Nie ma takiej podłogi, która może być położona we wszystkich pomieszczeniach.
Podłogi z gatunków drewna miękkiego sosna, brzoza czy olcha, takie podłogi to do pomieszczeń mało używanych, np. do sypialni, natomiast tam, gdzie użytkowanie jest bardziej intensywne to gatunki twarde: dąb, orzech, albo egzotyczne merbau.
Podłogi z gatunków drewna miękkiego sosna, brzoza czy olcha, takie podłogi to do pomieszczeń mało używanych, np. do sypialni, natomiast tam, gdzie użytkowanie jest bardziej intensywne to gatunki twarde: dąb, orzech, albo egzotyczne merbau.
Nie ma jak to płytka ceramiczna, dla mnie kuchnia to miejsce nie na pokaz, lecz dobrze usytuowany punkt w domu, gdzie można szybko przyrządzić posiłek.
Jest bardzo miłe chodzenie boso po drewnianej podłodze, polecam szczególnie w kuchni.
Mnie najbardziej odpowiada gres polerowany, ale niezbyt jasny - super praktyczny - w przeciwieństwie do jasnych płytek, mam na całym dole - raz pies przejdzie i nadają się do mycia.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Drewno łatwiej przewodzi ciepło. Sprawia, że pomieszczenie jest bardziej przytulne. Obecnie na rynku istnieje wiele gatunków drewna, które z powodzeniem sprawdzają się w kuchni czy nawet w łazience. Np. teak, merbau, bambus czy jatoba. Ogólnie stawiałbym na egzotyczne drewno, jest wytrzymalsze.
Najgorzej sprawdzają się podłogi jednolite o bardzo ciemnym kolorze (np. wenge) oraz bardzo jasne (np. klon). Na takich podłogach plamy, okruchy oraz inne zabrudzenia lub uszkodzenia będą najbardziej widoczne. Zdecydowałbym się na bambus skręcany tygrysi - który zamaskuje "niedoskonałości"
Decydując się na podłogę drewnianą w kuchni trzeba pamiętać, by deski pokryć twardym lakierem, nawet kilka razy!
Najgorzej sprawdzają się podłogi jednolite o bardzo ciemnym kolorze (np. wenge) oraz bardzo jasne (np. klon). Na takich podłogach plamy, okruchy oraz inne zabrudzenia lub uszkodzenia będą najbardziej widoczne. Zdecydowałbym się na bambus skręcany tygrysi - który zamaskuje "niedoskonałości"
Decydując się na podłogę drewnianą w kuchni trzeba pamiętać, by deski pokryć twardym lakierem, nawet kilka razy!
Był taki czas, że były kładzione tylko płytki w kuchni teraz wchodzi od nowa moda na podłogi drewniane i bardzo mi się to podoba, a szczególnie jak jest to połączenie jadalni z kuchnią. Pozdrowienia:-)
Tak sprawdzi się podłoga dębowa w kuchni, jest piękna - koło zlewu mały chodniczek można zastosować, bo tam woda może zostawiać plamy:)
Mnie się wydaje, ze podłoga to do salonu, a do kuchni raczej płytka, bo jest bardzo wytrzymała i praktyczna jeśli chodzi o utrzymanie czystości.
Dołącz do grupy aby móc odpowiedzieć









